Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MARMARİS'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve bir süre sonra kaçan askerlerin Yunan adalarına kaçma olasılığına karşı su sporları istasyonlarında önlemler artırıldı. Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, su sporları yapmak isteyen herkesin kimlik bilgileri ve güvenlik kamera kayıtlarını alarak polise bildirdiklerini açıkladı.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla Marmaris'te aranan darbeci askerlerin Yunan adalarına kaçma ihtimaline karşı plajlara konumlandırılmış 22 su sporları istasyonunda tedbirler artırıldı. Marmaris İlçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik plajda konumlandırılan su sporları istasyonlarına kaçan askerlerin fotoğrafları dağıtıldı. Su sporları istasyonları işletmecileri bulundukları alanı güvenlik kameraları ile donattı. Su sporları yapmak isteyen yabancı turist ve halkın kimlik bilgileri alınarak oluşturulan WhatsApp üzerinden polise anlık bilgi gönderilmeye başlandı.
Saat başı, sürat botları ile denize açılan su sporları istasyonları çalışanları ellerindeki cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile demirli veya hareket halindeki deniz araçlarının fotoğraflarını çekerek polisle paylaşmaya başladı. Darbeci askerlerin fotoğraflarının Yunan adalarına kaçma şüphesi nedeniyle kendilerine dağıtıldığını söyleyen Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, şöyle dedi:
"Almamız gereken tedbirler bildirildi. İlk olarak güvenlik kamerası olmayan su sporları istasyonları tespit edilerek çevresine cihazlar takıldı. Gelen tüm müşterilerin kimlik bilgilerini alarak internet aracılığıyla anında polise bildiriyoruz. Ayrıca istasyonlarımız içi ve çevresindeki güvenlik kameraları görüntülerini paylaşıyoruz. Spor istasyonlarımızdaki arkadaşlarımız nöbetleşe denize açılarak demirli ve hareket halindeki deniz araçlarının fotoğraflarını çekiyor ve polisle paylaşıyor. Gün batmadan faaliyetlerimize son vererek tüm jet sky, sürat motoru ve çeşitli deniz araçlarımızı kilitleyerek çalınma ihtimaline karşı motor parçalarının bir kısmını söküyoruz. Akşam saatlerinden itibaren su sporları istasyonlarında çalışanlarımızdan nöbetçi bırakıyoruz. Bu kişilerin bulunması için üzerimize ne görev düşüyorsa yapıyoruz." 

FOTOĞRAFLI