MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde çalıştığı kuyumcumun çelik kasasındaki toplam 5 milyon lira değerindeki pırlanta ve altını kopyaladığı anahtar ile çaldığı ileri sürülen C.İ. (31) Sarp Sınır Kapısı'nda sahte pasaportla yurt dışına çıkmak isterken, kendisine yardım ettiği ileri sürülen kuzeni U.T. (35) de Marmaris'teki evinde yakalanıp, adliyeye sevk edildi. Çalınan ziynet eşyasından 2 milyon liralık bölümü C.İ.'in ifadesinde gömerek sakladığını söylediği İstanbul Ümraniye'deki parkta bulunup, sahibine teslim edildi. 
Marmaris'te geçen 16 Nisan sabahı Ahmet Malik'e ait kuyumcu dükkanında 6 yıldır çalışan C.İ., patronunun İstanbul'da olmasını fırsat bilerek, nasıl elde ettiği bilinmeyen kopyalanmış anahtar ile çelik kasadaki toplam 1.5 milyon lira değerindeki pırlanta ve 3.5 milyon lira değerindeki toplam 25 kilogram altını bir bavula doldurarak, işyerine ait kiralık otomobille kaçtı. Durumun fark edilmesinin ardından işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin C.İ., olduğunu belirledi. Üzerindeki araç takip sisteminden İ.C.'nin kaçtığı otomobilin Sabiha Gökçen Havalimanı Otoparkı'nda olduğu belirlendi. İzmir-Aydın Karayolu 75'inci Yıl Selatin Tüneli'ndeki MOBESE kamerası kayıtlarından da C.İ.'nin yanında sevgilisi olduğu sanılan Ukraynalı bir kadın olduğu tespit edildi.
"YAKALANMASI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU"
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından 1 komiser ve 4 polis memurundan oluşan özel ekip kurulup, İstanbul'a gönderildi. İstanbul İl Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekipleri ile yapılan 10 günlük çalışma sonucunda C.İ.'ye ulaşılamadı. Bunun üzerine polis, teknik takip başlattı. C.İ.'nin Marmaris'te yaşayan tüm akrabalarının ifadesine başvuruldu. C.İ. ile ilgili tüm detaylar tek tek incelendi. Teknik takibin ardından İ.C.'nin kuzeni U.T. ile telefonla irtibatta olduğu tespit edildi. Türkiye- Gürcistan Sarp Sınır Kapısı'na yakın bir noktada zanlının telefon sinyalleri tespit edildi. Sarp Sınır Kapısı Güvenliği'ne şüphelinin fotoğrafları ve kimlik bilgileri tekrar gönderildi. 
Geçen 23 Haziran'da Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne gelen bir telefonla C.İ.'nin Sarp Sınır Kapısı'ndan sahte pasaportla geçmeye çalışırken yakalandığı bildirildi. C.İ., polis nezaretinde uçakla Bodrum'a getirildi. Marmaris'ten Milas-Bodrum Havalimanı'na giden polis ler, C.İ.'yi teslim alıp, karayolu ile Marmaris'e getirdi. C.İ.'ye yardım ettiği ileri sürülen kuzeni U.T. de Marmaris'teki evinde yakalandı. Nöbetçi savcının talimatıyla iki şüpheli için 36 saat ek gözaltı süresi verildi.
ÇALINAN ALTIN VE PIRLANTALADRAN 2 MİLYONLUK BÖLÜMÜ BULUNDU
C.İ., polisteki ifadesinde çaldığı altın ve pırlantaları İstanbul'un Ümraniye İlçesi'nde bir piknik alanına gömdüğünü söyledi. C.İ. ifadesinde ayrıca, "Ukraynalı kız arkadaşıma bir miktar para verip gönderdim. Sonra İstanbul'da Azeri başka bir kadın buldum. Onunla bir otel de kaldım. İstanbul'da bir kişiye 150 bin lira vererek sahte pasaport yaptırdım. Paranın büyük kısmını lüks mekanlarda Azeri kız arkadaşımla harcadım. Kalan altınları Ümraniye'de bir piknik alanına gömdüm" dedi. İstanbul'a giden polis, C.İ.'nin ifadesinde belirttiği piknik alanına gömülmüş altın ve pırlantaların 2 milyon liralık bölümünü bulup, tutanakla kuyumcu Ahmet Malik'e teslim etti.
Ek gözaltı süresinin dolmasının ardından C.İ. ve kuzeni U.T., bugün adliyeye sevk edildi. C.İ. kendini görüntüleyen gazeteciler pişman olduğunu söyledi.
Kuyumcu Ahmet Malik, polisin özverili çalışmayla altın ve pırlantalarını çalan şüphelileri yakaladığını belirtip, "Yapılan takdir incelemesinde 2 milyon liralık mücevheratı teslim aldım. Şüpheli, çaldığı altınlardan diğer bölümünü bozdurduğunu iddia ediyor. Dediklerine inanmıyorum bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.
FOTOĞRAFLI