DARBECİLER, HER YERDE ARANIYOR
Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı otele saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için Marmaris'in her noktasında operasyon devam ediyor. Son olarak ihbar alınan Lindos Koyu bölgesine, özel eğitimli jandarma komando birliklerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağıl helikopter de bölgeye sevk edildi.
Komando birliği askerlerinin, geçişin zorlu olduğu ağaçlık alandaki en büyük yardımcısı termal dürbünler oldu. Bu sayede hareket eden nesneleri kolaylıkla fark etme imkanını elde etti.  Bunun yanı sıra yine helikopterler havadan, sahil güvenlik botları da denizden arama çalışmalarına destek verdi. Tüm bu çalışmalar, koordine içersinde tek noktadan yönetildi.
Arama tarama çalışmaları da özellikle kıyıya yakın bölgelerde yoğunlaştırıldı. Yüksek kesimlerin bitki örtüsünün çok sık ve dikenli olmasından dolayı bu bölgelerde yaşamın çok zor olacağı için aramaların kıyıyı kaydırıldığı belirtildi.
Firari darbeci askerlerin, kıyıya yakın yerlerde tatilcilerin arasına karışıp kaçma ihtimaline karşı da yine polis ve jandarmanın kıyıdaki denetimleri arttırıldı. Özellikle 7 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın Simi Adası'na geçişleri önlemek için de, yine denizden ve karadan kıyı şeridinde ek önlemler alındı.
YANLARINDA PARALARI DA VARMIŞ
Ayrıca yapılan istihbarat çalışmalarına göre, ilk olarak üçerli gruplar halinde kaçan askerlerin, daha sonra tek olarak kaçışlarını sürdürdükleri, yanlarında da hayatlarını idame ettirecek kadar paralarının bulunduğu belirtildi.
Marmaris yakınlarında polise başvuran bir kişi de bir kişinin aracını satın almaya çalıştığını kendisinin bunu kabul etmediği söyledi.

FOTOĞRAFLI