MARMARİS'teki 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' bekleyişi protokolü bir araya getirdi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Marmaris, demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkmak için canın siper ederek çocuklarına, torunlarına anlatacak bir tarih yazdı" dedi.
Çocukları ve aileleriyle birlikte ellerinde Türk Bayrağı ile meydanı dolduran yaklaşık 2 bin kişiye AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla İl Başkanı Kadem Mete,  Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, Marmaris Orman İşleri Müdürü Hakan Zeybek, Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kamu kurum kuruluş çalışanları, Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na görevli subay ve astsubaylar eşlik etti. Mehter Takımı eşliğinde başlayan 'Demokrasi Nöbeti' yüzlerce kişinin 'Dik dur eğilme bu millet seninle' sloganları ile devam etti. Gecede 10'uncu Yıl ile Çanakkale Marşı hep bir ağızdan söylendi.
ORMANCILAR ARASÖZLERLE KATILDI
Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bekleyen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arasöz ve yangın söndürme araçlarına Türk Bayrağı asıldı. Kapatılan trafik ile önde yangın müdahale ekiplerinden yüz ormancı dev Türk Bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atarak yürümeye başladı. Yangın müdahale ekiplerinin arkasından arasözler siren çalarak 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na ulaşarak 'Demokrasi Nöbeti'ne katılanlara eşlik etti.
"YUNANLILAR'IN İNDİĞİ YER DEMOKRASİ PARKI OLSUN"
Toplanan kalabalığa seslenen Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, "15 Temmuz akşamı o Yunanlılar'ın gelmiş ve inmiş olduğu park ile ilgili öneride bulunmak istiyorum. Oradaki parka 15 Temmuz Demokrasi Parkı adının verilmesini istiyorum. Bu adın verilmesi için Marmaris Belediyesi Başkanı ile görüşerek dilekçe vereceğim ve bunun takipçisi olacağım" dedi.
"ÇOCUKLARIMIZA VE TORUNLARIMIZA ANLATACAĞIMIZ TARİH YAZDIK"
Marmaris'te 15 Temmuz akşamı çocuk ve torunlara anlatılacak demokrasi tarihi yazıldığını dile getiren Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, şöyle dedi:
"O anları kardeşlerimizle birlikte yaşadık. Solcusu, sağcısı, ülkücüsü ve Ak Partilisi o akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siper olmak ve sağlığını korumak için önce meydanlarda sonra otelin önünde toplandı. Marmaris, demokrasiye, cumhuriyete, vatana ve Türk Bayrağı'na sahip çıktı. Marmaris, o akşam Türkiye ve Dünya önünde bir tarih yazmıştır. O gün otel önüne gittiğimizde Marmaris Emniyet Müdürü başta olmak üzere polislerimiz, biz son kurşuna kadar mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkacağız dedi. İşte ben bu sözleri duyduktan sonra ülkemde Marmaris'ten tarih yazılacak dedim. Allah'ın izni ile bu ateş Marmaris'ten yandı. Otel önünde toplanan her siyasi görüş ve düşünceden vatandaşımız canını siper ederek tek düşüncelerini ortaya koydu. Tek dertleri demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkmak idi. Cumhuriyete sahip çıkmak lafla olmuyor ve Marmaris bunu sözde değil tepkisiyle gösterdi. Demokrasi, Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkmak için canını hiçe sayan herkese sonsuz şükranlarımız sunarım."
'Demokrasi nöbetine' katılanlar konuşmaların ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar ellerinde Türk Bayrağı ile çalan şarkılar ve marşlara eşlik etti.

FOTOĞRAFLI