TÜRKİYE Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, son günlerde artan terör olaylarından turizm sektörünün olumsuz etkilendiğini söyleyerek Marmaris'te geçen yıla oranla yaklaşık 20 bin turist kaybının yaşandığını açıkladı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Grand Yazıcı Club Turban Otel'de yurt dışından turist getiren acente yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen turizm toplantısında sektörün sorunları konuşuldu. İngiliz ve Rus turistlerin, kriz ve Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle rezervasyonlarının bir kısmını iptal ettirdiklerini belirten TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, iç pazarda Bayram tatili nedeniyle başlayan artışın bölge için kazanç sağlayacağını ifade etti. Suruç'ta yaşanan saldırının ardından tepkilerin arttığına değinen Özbozdağ, "Tunus'ta daha önce bu tür olaylar yaşandı. Aynı olayların bizim ülkemizde yaşanabileceği korkusunu telafi etmeye çalışıyoruz. Böyle bir olayın Marmaris'te yaşanmayacağını anlatmaya çalışıyoruz. Jandarma, emniyet ve sahil güvenlik çok düzenli ve tedbirli çalışıyor. Özellikle Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin güvenli bir destinasyon olmadığı izlenimi turist pazarında kayıplara yol açıyor. Bugüne kadar

Marmaris'te yaşanan turist kaybı geçen senelere oranla 20 bin civarında. Bunu iç pazarla tolere etmeye çalışıyoruz" dedi.