MARMARAY'da geri sayım sürerken İETT Kazlıçeşme'de aktarma merkezi kurdu. Ayrılıkçeşme'den Marmaray'a binip Kazlıçeşme'ye gelecek yolcular için 5 yeni otobüs hattı oluşturuldu. Bu hatların tanıtımı bugün Kazlıçeşme'de yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Marmaray için , " Çok önemli bir proje. Basite alındığı intibası var bizde" dedi.

Kartal Kadıköy Metrosunun çalışmaya devam ettiğini söyleyen Hacımustafaoğlu, şunları söyledi: "Bu metro hattı Marmarayla Ayrılıkçeşmesi'ne entegre oluyor. Marmaray denizi geçtikten sonra Yenikapı'da bir istasyonu var. Oradan da hem İDO ile denize, hem de Havalimanı Metrosu ve Başakşehir metrosuyla entegre oluyor. Başakşehir metrosuna entegrasyon İETT'nin ring otobüsleriyle geçici bir süre sağlanacak. 3 ay sonra çalışma bitince yüzeye çıkmadan Yenikapı istasyonundan Başakşehir'e kadar gidilecek. Yine bu istasyondan Taksim yönüne otobüsler mevcut. Bizim esas bugünkü üzerinde durmak istediğimiz konu; günde 300 bin civarında yolcu bekliyoruz. Kapasitemiz bu. Bunların Yenikapı'da bir kısmı olacak. İnen yolcularımızın kentin muhtelif yerlerine ulaşacak ring seferlerimiz olacak."

KAZLIÇEŞME AKTARMA İSTASYONU

Muzaffer Hacımustafaoğlu, "Transfer Merkezi dediğimiz önemli bir aktarma yeri. Şimdilik buraya gelen yolcularımızın, Topkapı Edirnekapı yönlerine erişimi sağlanacak. Zeytinburnu içerisinden Merter civarına otobüsler konuldu. Halkalı'ya otobüsler konuldu. Havalimanına otobüsler konuldu. 10 dakikada bir bu seferler yapılacak. Yolcularımızın burada da sıkıntı yaşamayacağını umut ediyoruz. Otobüslerimizin sayısının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yolcu sayısının artışına göre otobüs sayısı da artacak" şeklinde konuştu.

KAZLIÇEŞME'YE 5 YENİ HAT

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da, " Hedeflediğimiz en önemli unsur, vatandaş memnuniyeti. 181 hatla Marmaray'ı entegre ediyoruz. 1419 otobüs, 8 bin 722 seferle de bu hattın aktif işletilmesi için hizmetlerimizi devam ettireceğiz. 5 yeni güzergah oluşturduk. Bir tanesi Yenikapı-Aksaray , ikinci Halkalı-Yenikapı, bir diğeri Zeytinburnu Metro - Kazlıçeşme, bir diğeri Cevizlibağ - Kazlıçeşme ve Yenibosna Metro - Kazlıçeşme arasında yeni hatlarımız var. Bu hatlarla ilgili metrobüsle ilgili güzargah entegrasyonu çalışmalarımız var. Marmaray büyük bir proje. Belirlenmiş bir yolcu kapasitemiz var. Hatlarla ilgili iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirmiş olacağız. Bizler vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

SİRKECİ- KAZLIÇEŞME ARASI BANLİYÖ HATTI KAPANACAK.

İBB Genel Sekreteri Muzaffer Hacımustafaoğlu bir soru üzerine Sirkeci - Halkalı arası çalışan banliyö hattının Kazlıçeşme - Sirkeci arasında kapatılacağını doğruladı.

Bu hattın yenileme çalışmalarını gündeme aldıklarını söyleyen Hacımustafaoğlu, "Yenikapı'dan İncirli'ye giden yeni bir hat yapılacak, 2019'a kadar. Onun Cerrahpaşa'da bir istasyonu olacak. Marmaray'ın yüzeyde bir istasyonu olmayacak. Proje çalışmamız devam ediyor" dedi. Hacımustafaoğlu, Marmaray'ın yarın açılışın ardından yolcu taşımaya başlayacağını da sözlerine ekledi.