İSTANBUL, () - Bağcılar'da, levyeyle kapsını açarak girdikleri marketten hırsızlık yapmaya çalışan 4 kişi suç üstü yakalandı. Hırsızlık anı işyeri güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, 15 Ekim günü saat 03.30'da Demirkapı Mahallesi'nde bulunan bir markette olağan dışı bir hareketlik fark etti.



Bunun üzerine düzenlenen operasyonda, marketten hırsızlık yapamaya çalışan M.Y.(19), S.D.(18) ile H.A.(19) 1 kar maskesi, eldiven ve levye ile birlikte yakalayarak gözaltına alındı. Polisin geldiğini fark ederek kaçan F.Y(18) ise diğerlerinin adını vermesi üzerine bir gün sonra yakalandı.

ŞÜPHELİLERİN DOSYALARI KABARIK

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan şüphelilerden, M.Y.'nin daha önce meydana 5 hırsızlık olayının şüphelilerinden biri olduğu, S.D.'nin Görevli memura mukavemet, Uyuşturucu madde imal ve ticareti, H.A.'nın Otodan hırsızlık, Mala zarar verme, F.Y.'nin Kasten yaralama, Açıktan hırsızlık suçlarından poliste kayıtları olduğu anlaşıldı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli de mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, hırsızlık anının marketin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, iki kişinin levye ile marketin kapısını açtıkları, içeri girdikten sonra çaldıkları eşyaları araçlarına taşıdıkları, iki kişinin köşede gözcülük yaptıkları, polis aracının gelmesinin ardından gözcülük yapan iki kişinin kaçıştıkları görülüyor.

(FOTOĞRAF)