Adnan AVUKU/MARDİN, () - IĞDIR'ın Karakoyunlu İlçesi'nden Mardin'in Yeşilli İlçesi'ne atanan Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz, Mardin'e atanan ilk kadın Kaymakam oldu. Ersöz, "Yeşilli halkının bana gösterdiği ilgi bana mutluluk ve heyecan verdi" dedi.
Son kararname ile Mardin'e ilk kez bir kadın Kaymakam atandı. Yeşilli İlçesi'ne atanan Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz, makamına oturarak görevine başladı. Ersöz, "Mardin gibi hoş ve güzel tarihe sahip olan bir ilin ilçesine atanmam beni çok mutlu etti. Yeşilli halkının bana gösterdiği ilgi bana mutluluk ve heyecan verdi. Benim kapım tüm halka açıktır. Burada insanlara hizmet etmeye geldik. Hedefimiz başta eğitim olmak üzere hizmet kalitesini yükseltmektir" dedi.
Mardin'e atanan ilk kadın Kaymakam olan Elif Canan Tuncer Ersöz, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2005 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam vekilliği yaptıktan sonra yurt dışı stajı çerçevesinde gönderildiği İngiltere'de Exeter Üniversitesi Avrupa yönetim bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2010-2012 yıllara arasında Çankırı'nın Yapraklı, 2012-2014 yıllara arasında da Iğdır'ın Karakoyunlu ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Ersöz, 29 Eylül 2014 tarihindeki kararname ile Mardin'in Yeşilli İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı.

FOTOĞRAFLI