ANKARA, () - GENELKURMAY Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Muş'taki operasyonlarda toplam 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 3, Şırnak'ta 4 ve Muş'un Varto İlçesi'nde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

"* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 328’dir.), dokuz el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 763’tür.).

* Şırnak’ta devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 303’tür.), bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 854’tür.).

* Hakkâri / Çukurca kırsalında devam eden operasyonda; bölücü terör örgütüne yardım yataklık yaptığı tespit edilen 15 iş birlikçi şahıs yakalanmış, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, dokuz şarjörü ve 105 fişeği, üç av tüfeği, bir keskin nişancı silah dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

* Muş / Varto’da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki el bombası, üç M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 84 fişeği, 15 tabanca fişeği, bir sırt çantası, bir fotoğraf makinası ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak yapılan adli aramalarda, 11 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

* Siirt’de icra edilen operasyonda, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ve iki şarjörü ele geçirilmiştir.

* Van / Başkale’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde; iki Dragunov keskin nişancı tüfeği ve beş şarjörü, bir tabanca şarjörü ve 90 fişeği, üç keskin nişancı silah dürbünü, iki gece görüş dürbünü, altı el dürbünü, iki Yaesu marka büyük telsiz, beş Yaesu marka el telsizi, bir jeneratör, 950 lt mazot, muhtelif elektronik malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

* Siirt / Şirvan’da, duyum üzerine icra edilen arama faaliyetinde; iki Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 492 fişeği, beş av tüfeği, beş tabanca, 15 şarjörü ve 409 fişeği, bir el dürbünü ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, olayla ilgili iki şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Hakkâri / Şemdinli’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce araziye yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Bingöl’de iki ayrı bölgede icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde; muhtelif yiyecek malzemesi (350 kg un, 95 kg pirinç, 75 kg bulgur, 50 kg makarna, 35 kg şeker, 100 kg peynir, 40 kg sıvı yağ, dokuz kg zeytin, dokuz kg çikolata, dört kg reçel, yedi kg çay, 20 paket maya), bir sığınak içerisinde; bir tabanca ve iki şarjörü, 100 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 20 uçaksavar makineli tüfek fişeği, iki el telsizi, bir mesafe ölçer dürbün, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

* Hakkâri / Şemdinli’de icra edilen arazi aramasında; toprağa gömülü vaziyette bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve iki LAW tanksavar roketi ele geçirilmiştir.

* Diyarbakır / Lice’de, 02 Mayıs 2016 tarihinde icra edilen hava harekâtı destekli operasyonda, üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu toplam 19 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (02 Mayıs 2016)

* Mardin / Mazıdağı’nda, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist tarafından bir sivil araç durdurularak yağmalanmış, araç sürücüsü kaçırılarak zorla alıkonulmuş müteakiben salıverilmiştir. (03 Mayıs 2016)

* Kahramanmaraş’ta bir, Mersin’de bir, Van’da bir ve Kayseri’de bir olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

* Gaziantep / Oğuzeli’de, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan iki DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır."