Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN Müftüsü Dursun Ali Coşkun, vekalet yolu aracılığı ile Diyanet Vakfı tarafından kesecekleri kurban etlerinden bir kısmının farklı inanca mensup Ezidilere de verilebileceğini söyledi.
Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret eden Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kurban Bayramında yapacakları kurban organizasyonu hakkında açıklamalar yaptı. Vekalet yolu ile Diyanet Vakfı tarafından dünyanın dört bir yanında kurban kesimi organizasyonu yapılacağını anlatan Coşkun şöyle konuştu:
"Diyanet vakfı vekalet yolu ile Artuklu ilçemize 35 olmak üzere, diğer 10 ilçemize 205 kurban gönderildi. Bunları gerek Suriye’den gelen, Şengal’den gelen, gerek buradaki Afganistan’dan gelen misafirlerimize, yetimlerimize dağıtacağız. Mardin’de de Ezidi misafirlerimiz var. Onlara da hiçbir ayrım yapmadan ama imkan nispetinde bu kurban etlerimizi göndereceğiz." 
'DİNİ MEZHEBİ NE OLURSA OLSUN'
Müftü Coşkun, 'Müslümanlar keseceği kurbanın etini farklı inançtaki Ezidilere verebilir mi? sorusu üzerine de şunları söyledi:
"Kurban bayramında kesilen kurbanlar, Allah rızası için kesilen bir kurbandır. Eti fakirlere, mültecilere gider. Bu insan olsun da dini ırkı, mezhebi ne olursa olsun bu fakirlere dağıtılabilir. Bu anlamda mülteci ve perişan durumdaki Ezidi misafirlerimiz de var. Onlar için de bir arkadaş görevlendirdik. Kendileri her ne kadar farklı inançta olsalar da, onlara bizler Diyanet vakfı olarak dağıtacağımız kurban etlerinin bir kısmını vereceğiz. Gerek Ezidilere gerek Suriye’den gelenlerle hiçbir ayrım yapmıyoruz. Afganistan’dan müftülük binasına komşularımız var 100 civarında oturan, Suriye’den gelen belki 100 binin üzerinde mülteci var. Arkadaşlarla bir plan program dahilinde Şengal’den gelen misafirlerimizde olmak üzere hepsine eşit şekilde et dağıtımını yapacağız." 
Müftü Coşkun, Suriye ve Irak’ta IŞİD tarafından yapılan saldırıları 'katliam' olarak niteleyerek, bunu İslam adına yapanların İslam dini ile hiçbir ilgilerinin olmadığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI