MANİSA'da, darbe girişimi öncesinde sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü'nün işlettiği 'Hava Sporları Merkezi' kaderine terk edildi. Şehzadeler İlçesi Tekeliler Mahallesi'nde 2014 yılında kurulan ve paraşüt tutkunlarına eğitimler verilmesi planlanan merkezin çevresini, bakımsızlık yüzünden ot bürüdü.
Manisa'da 2013 yılında dönemin valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan '251 Bin Dev Öğrenci Projesi' kapsamında, kentin ilk Hava Sporları Merkezi kuruldu. Manisa Valiliği bünyesindeki 251 Bin Dev Öğrenci Projesi'nden 300 bin lira toplanırken, İl Özel İdaresi ve Zafer Kalkınma Ajansı da projeye maddi destek sağladı. Şehzadeler İlçesi Tekeliler Mahallesi'nde Manisa'nın ilk Hava Sporları Merkezi 109 dönümlük araziye inşa edildi. 2014 yılında kurulan Hava Sporları Merkezi'nde 375 metrekarelik bir hangar, 250 metrekarelik bir idari bina ve model uçak atölyesi yer aldı. Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Derneği tarafından işletilmeye başlanan merkezde paraşüt tutkunlarına eğitimler verilirken, öğrencilerin hava sporlarına karşı ilgi duymaları sağlandı.
ÖNCE KAYYUM ATANDI
FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Derneği'ne geçen nisan ayında kayyum atandı. Daha sonra derneğin kapatılması ile birlikte 109 dönümlük Hava Sporları Merkezini otlar kapladı. Spil Dağı'ndan paraşütle atlayan hava sporları tutkunlarının iniş yeri olması planlanan alan, otlardan görünmez hale geldi. Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri de merkeze gelerek, Hava Sporları Merkezi'nin elektriğini kesti.
ARAZİ ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NE DEVREDİLDİ
Kapatılan Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Derneği'nin başkanı Arif Bakkaloğlu, derneklerinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olmadığını savunarak, kapatma kararına anlam veremediklerini dile getirdi. Arazinin Şehzadeler Belediyesi'ne devredildiğini kaydeden Bakkaoğlu, "Devredilen Hava Sporları Merkezi'nin ne şekilde kullanılacağını bilmiyorum. Buranın FETÖ ile hiçbir bağlantısı yok aslında. Dernekte her kesimden, her siyasi fikre sahip, sağcı solcu kişi vardı. Dernek şu anda kapandı. Arazi hazineye aitti, Şehzadeler Belediyesi'ne geçti. Burası için bir sürü sorumluluğa girmiştik. Elimizden alındığını düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI