İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - ALEVİ Kültür Dernekleri Manisa Şube Başkanı Süleyman Çeri, tarihi bedestende düzenlenen 'Güz Konseri' öncesinde yaptığı konuşmada Alevilere asimilasyon politikaları uygulandığını öne sürdü.
Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi tarafından, tarihi bestende 'Güz Konseri' düzenlendi. Konseri CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP Manisa milletvekili adayları, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi Başkanı Süleyman Çeri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda Alevi vatandaş izledi.
Konser öncesinde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şube Başkanı Süleyman Çeri, Alevilerin il genelinde düzenlenen birçok etkinliğe katıldığını ve etkinliklerde yeni cem evlerinin kurulması için taleplerde bulunduklarını belirtip, bu isteğin yerel yöneticiler tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Türkiye'de Aleviler için asimilasyon politikaları uygulandığını iddia eden Çeri şöyle konuştu:
"Zorunlu din dersleri ile cem evlerimizin ibadethane olarak kabul edilmeyişi ile tekkelerimizin, ocaklarımızın bizlere verilmeyişi ile içten içe yok ediliyoruz. Çocuklarımız kültürümüze ve inancımıza yabancılaşıyor. Uygulanan bu bizi yok etme politikalarına karşı bize düşen görev, birbirimize daha çok sahip çıkmak ve örgütlenmek, var olan örgütlerimize sahip çıkmaktır." 
Konuşmanın ardından Alevi sanatçılardan Erkan Özbey ile Dertli Divan, 1.5 saat boyunca birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

FOTOĞRAFLI