ÇANAKKALE Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü sebebiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlene fener alayına yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Manisa'da Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yıldönümü Büyükşehir Belediyesi tarafından akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile anıldı. Sultan Camii Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi ellerinde fener, dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile Manisa sokaklarında yürüdü. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mehter Takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşte üzerinde Çanakkale Zaferi'ndeki askerlerin kıyafetleri bulunana gençler büyük ilgi gördü. Yürüyüşe katılanlar kimi zaman "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı. Yürüyüşe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve merkez ilçe belediyeleri olan AK Partili Yunusemre ile Şehzadeler Belediye başkanlarının katılmayışı dikkati çeken nokta oldu. Yürüyüşe eşi Şeyda Ergün ile birlikte katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yol boyunca vatandaşları selamladı.
Sultan Cami Kavşağı'ndan başlayan ve Doğu Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara Çanakkale Türküleri'nin seslendirildiği konser düzenlendi. Konserde sahne alan TRT Ses Sanatçısı Emre Oral Burç, seslendirdiği Çanakkale Türküleri ile izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı.
FOTOĞRAF