Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde gece başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. 8 saat boyunca aralıksız yağan yağmurda metrekareye 280 kilogram yağış düştü.
Manavgat'ta gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, elektrik kesintileri meydana geldi. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Türkbeleni'nin Antalya Caddesi'ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede çok sayıda su baskını meydana geldiğini belirtirken, özellikle hastaneler ve diğer önemli merkezleri baskınlardan korumak için tedbir alındığını söyledi. Yağmurun açtığı yaraların sarılması için belediye, AFAD, ASAT, itfaiye, jandarma, emniyet, DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin seferber olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat'ta birçok mahallemizde su baskını var. Şu ana kadar bize bildirilmiş ölüm vakası bulunmuyor. Umarım daha kötü bir şey olmasın" dedi.
Diğer yandan, Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Manavgat'ta saat 03.00- 11.00 sıralarında etkili olan yağış dolayısıyla metrekareye 280 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Yağışın yarın gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilen açıklamada, vatandaşlar ve yetkililer olası sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

FOTOĞRAFLI