Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), () - ANKARA'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde 1'i üniversitede okuyan 3 çocuğu ile gecekonduda yaşam mücadelesi veren engelli, 39 yaşındaki Şah İsmail Kurter'in emeklilik hayali '222 gün engeline' takıldı. Kunter, "Malulen emekli olabilmem için bir hayırsever işadamı SGK primlerimi ödüyordu. İş yapamayan firma işyerini kapatınca, emekli olabilmem için gereken 222 gün primi ödemem imkansızlaştı. Yüzde 64 engelliyim, bu durumumla bana kim iş verir? Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaparak evimi bile geçindiremiyorum" dedi.
Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndemi Batıkent semtinde yapılan trafik denetimi sırasında içinde bulunduğu otomobilden çıkarken sarhoş bir sürücünün çarpması sonucu ayakları, bel ve kollarından ağır yaralanarak engelli kalan Şah İsmail Kurter, uzun süren tedavi ardından yürüyemez ve kollarını kullanamaz duruma geldi.
Hayırsever bir işadamı 3 yıl önce Şah İsmail Kurter'in drama dönüşen yaşam mücadelesine ilişkin haberleri gazetelerde okuyunca malulen emekli olabilmesi için SKG primlerini ödemeye başladı. Ancak, işleri iyi gitmeyip iflas eden işadamının primleri ödeyemeyince Kurter'in 222 gün kalan emekliliği hayal oldu. Kurter, şöyle dedi:
"Sigortalı çalıştığım görüldüğü için devletten hiçbir yardım alamadım. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıp, üniversitede bir kız çocuğum Türkçe öğretmenliği bölümü son sınıfta okuyor, bir kızım da ortaokula gidiyor. Büyük oğlum askerden geldi, iş bulamadığı için sokaklarda geziyor. Gecekondumuzda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorum. Emekli olabilmem için 222 gün prim ödemem gerekiyor. Bu şartlarda 1 gün dahi primleri ödeme şansım yok. Bu halimle devletten çok iş bekledim, ama şartlarıma uygun iş veremediler. Malulen emekli olabilmem için 222 gün daha prim ödemem gerekiyormuş. Bu engellerimle bu primi ödeme şansım hiç yok." 

FOTOĞRAFLI