MUŞ'un Malazgirt ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 29 Kasım Salı günü tutuklanan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun'un yerine Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı görevlendirildi.
Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun, PKK/KCK'ya üye olma, finans sağlama, belediye ihalelerine fesat karıştırma ve kamuyu zarara uğratma suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Coşkun'un yerine İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı görevlendirildi. Konu ile ilgili Muş Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
“Anayasanın 127. Maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. Maddesi" uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırıldı. Muş Valiliği, geçici olarak Belediye Başkan Vekilliği görevine Kaymakam Soner Kırlı'yı getirdi. Valilik yaptığı açıklamada; “Mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması için kurulan Belediye Teşkilatının, devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermesi sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."