MALATYA'nın Hekimhan İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem oldu. Depremde bir duvarın yıkılması sonucu 1 çocuk hafif yaralandı, Dursunlu Köyü'nde 5, Kocagözü Köyü'nde ise 3 ev hasar gördü.
 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin saat 02.28'de kaydedildiğini açıkladı. Yerin 22.10 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssü Hekimhan İlçesi Sarız Köyü olarak belirlendi. Deprem, çevredeki il ve ilçelerde de hissedildi. Bu depremin ardından saat 07.18'e kadar en büyüğü 3.5 olmak üzere 46 ayrı deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, ise Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğüde açıkladığı depremin yerin 2.3 kilometre derinliğinde olduğunu ve merkez üssünün Hekimhan'a bağlı Dursunlu Köyü olduğunu bildirdi.
AFAD: 1 YARALI VAR
AFAD'tan yapılan açıklamada deprem sonrası Malatya'nın yanı sıra; çevre il ve ilçelerdeki birimlerle yapılan görüşmelerde can kaybının olmadığı belirtildi. Ancak, Hekimhan İlçesi'nin Karatepe Mahallesi'nde bir evin duvarının çökmesi sonucunda, 1 çocuğun hafif yaralandığı belirlendi. Bölgeye ulaşan AFAD Malatya ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Dursunlu Köyü'nde 5 evin ağır hasar gördüğü ve kullanılamaz halde olduğu saptandı. Kocaözü Köyü'nde de 3 evde çatlaklar oluştuğu açıklandı.

FOTOĞRAFLI