Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de sanayicilerle düzenlenen toplantıya katılan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, "Bizim iktidarımız ticarete dost olan bir İktidardır. İşadamlarıyla sürekli iletişim halindeyiz, onları dinliyoruz" dedi. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından düzenenen 'Türkiye-Makedonya İş ve Yatırım Forumu' toplantısı Eskişehir Rixos Otel'de yapıldı. Toplantıya Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Makedonya Devlet Bakanları Bil Pavlevski ve Furkan Çako, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Yabancı Yatırım Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Kliment Sekerovski ile çok sayıda sanayici katıldı. 
Başbakan Nikola Gruevski yaptığı konuşmada Makedonya ile Türkiye arasındaki politik bağların her yıl geliştiğini söyledi. Türkiye'yi Makedonya'nın büyük dostu olarak gördüklerini ifade eden Gruevski, "Ülkemizin gelişmesinde en çok yardımcı olan ülke Türkiye'dir" dedi. 
'BİR YILDA 10 BASAMAK YÜKSELDİK'
İktidara geldikleri 2006 yılında Makedonya'nın Dünya Bankası'nın listesinde 94'üncü sırada yer aldığını anlatan Gruevski şunları söyledi:
"Adım adım çalıştık ve 25'inci sıraya yükseldik. Hiç bir ülke böyle bir ilerleme yapamadı. Birçok alanda değişiklik yapıldı, ilerleme yapıldı. Bizim iktidarımız ticarete dost olan bir İktidardır. İşadamlarıyla sürekli iletişim halindeyiz, onları dinliyoruz. Sadece Dünya Bankası listesinde değil, diğer finans listesinde de iyi bir artış gösterdik. Bir kaç gün öncesinde Davos'ta en yeni liste yayınladı. Bir yıl içinde 10 basamak yükseldik. Bu kadar hızlı gelişim yapan başka bir ülke olmadı." 
Konuk Başbakan yatırımcılara büyük destek verdiklerini belirterek, Türk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.
ESO Başkanı Savaş Özaydemir de toplantıda yaptığı konuşmada, "600 yılı aşkın tarihsel birlikteliği olan iki ulusun, ekonomik açıdan da ilişkilerini geliştirecek bu iş formu nedeniyle kentimizde ağırlamaktan bizler için büyük onurdur" dedi.

FOTOĞRAFLI