Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki tarihi şaraphane arazisini bir yaşam alanına çevirecek Mahall Bomonti İzmir projesinin tanıtımı yapıldı.
Halkapınar Semtinde 1558 Sokak numara 2'deki tarihi şaraphane arazisinde düzenlenen ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in ev sahipliğini yaptığı etkinliğe, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir iş dünyasının önde gelenleri, ayrıca Bülent Ersoy, Nur Yerlitaş, Ivana Sert ve Asena gibi ünlüler de katıldı. İzmir'in uluslararası standartlarda tasarlanan yeni yaşam, iş, kültür ve eğlence merkezi olması planlanan Mahall Bomonti İzmir ile ilgili bilgiler veren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, arazide yer alan 9 fabrika binasının aslına uygun olarak restore edileceğini belirtti.
'İZMİR'LE BAĞIMIZI TAÇLANDIRIYORUZ'
Holding olarak İzmir'e altyapı, enerji ve sağlık alanlarında önemli projeler kazandıklarını kaydeden Türker, 1912 yılında Bomonti Tesisleri olarak inşa edilen ve bu proje için restore edilen binadaki etkinliğe katılanlara teşekkür etti. İnşaat sektöründeki yarım asra yakın köklü tecrübelerini İzmir'e taşıdıklarını dile getiren Türker, "İzmir'le özel bir bağımız var. Yıllardır altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinde bu kent için büyük projeler gerçekleştirdik. Yeni projemizle bu güçlü bağı taçlandırıyoruz. Mahall Bomonti İzmir, kentin yaşam kalitesi, tasarım anlayışı, inşaat teknolojisi ve güvenlik seviyesi en yüksek projesi olacak. Güzel İzmir'e güzellik katacak bu projeyi bu kente kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.
Mahall Bomonti İzmir'in, Konak, Alsancak ve Karşıyaka'nın ortasında körfezin tüm ihtişamını ev ve ofislere taşıyacağını belirten Türker, projenin Alsancak Meydanı, Alsancak Stadı ve Alsancak Limanı üçgenin merkezinde yükseleceğini, projede uluslararası standartlarda rezidans, ofis, mağaza, restoran ve kafelerin yer alacağını söyledi.
VALİ TOPRAK: İZMİR DEĞİŞİYOR
Vali Mustafa Toprak ise, "Güzel ve tarihi bir mekanın tam ortasında bulunuyoruz. İzmir çok güzel bir kent ve her alanda gelişiyor, değişiyor. Şüphesiz ki bu proje de İzmir adına önemli bir kazanım olacaktır. Bu gibi projeler İzmir'e geldikçe İzmir'in de marka değerleri taçlanmış olacaktır. İzmir'in modernleşmesi anlamında çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bu proje belki ilimizde şu ana kadar uygulanan en önemli ve parasal olarak ifade edildiğinde en önemli projelerden biri, bu açıdan da gurur verici. Burada önemli kültürel değerler var, bir taraftan bu kültürel eserleri ayakta tutalım diğer taraftan da bu tarihi dokuya uygun projeler olsun istiyoruz. Biz eğer 50 milyon turist hedefine yakın zamanda ulaşmak istiyorsak, İzmir'in de desteğiyle bunu sağlayabiliriz" dedi.
Konuşmaların ardından, restore edilen tarihi binada, projenin tanıtımı yapıldı.

FOTOĞRAFLI