ISPARTA Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, uyuşturucu bağımlısı çocukları topluma kazandırmak amacıyla rehabilitasyon merkezi kurma çalışmalarına başladı. Merkezde madde bağımlısı çocuklar kesme çiçekçilik ve organik besicilik gibi eğitimler alacak. İŞKUR ise iyileştirme sürecini tamamlayanlara istihdam sağlayacak.
Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, Ocak ayında kuruldu. Çocuğu madde bağımlısı ailelerin kurduğu dernekte, bir yandan çocuklarını uyuşturucu batağından kurtarmaya çalışan aileler bir yandan da bu batağa sürüklenmiş yeni gençlere yardımcı olmanın peşine düştü. Bu amaçla bir rehabilitasyon merkezi kurma fikri gündeme geldi. Merkezde açılacak çeşitli kurslarla uyuşturucu madde bağımlılarının hem rehabilite edilmesi hem de meslek edinerek sosyalleşmesi amaçlanıyor.
"AMAÇ REHABİLİTASYON MERKEZİ KURMAK"
Kurucu başkan İbrahim Uzunköprü, lisedeki oğlunu uyuşturucunun pençesinden kurtarabilmek için 3 yıl mücadele verdiğini ve başarılı olduğunu, sonrasında dernek kurmaya karar verdiğini söyledi. Oğlu için gösterdiği özveriyi diğer ailelerin çocukları için de göstermeye çalıştığını belirten İbrahim Uzunköprü, uyuşturucu bağımlısı gençler için bir rehabilitasyon merkezi kurmayı düşündüklerini vurguladı.
MALİYET GEREKTİRİYOR
Gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılması için mücadele ettiklerini kaydeden Uzunköprü, şöyle devam etti:
"Bir rehabilitasyon merkezi hedefliyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinde bu merkezler var. Biraz yüksek maliyetli. Planladığımız merkezin içerisinde kesme çiçekçilik gibi amatörce yapılabilecek uygulamalar olacak. Organik yumurtacılık, besicilik gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Hem çocukların bu süreçte boşta kalan zamanlarında değerlendirebilecekleri bir işleri olsun hem de sosyal etkinlik olsun istedik. Bu sayede merkezin giderlerini kendi kendine karşılamış olacağız."
"ÇOCUKLARIMIZ HEDER OLMASIN"
Merkezde Türkiye İş Kurumu'nun da iş eğitimleri verebileceğini vurgulayan Uzunköprü, iyileştirme sürecini başarıyla tamamlayan bağımlılara da bu sayede istihdam kapısı açılacağını kaydetti. Tek amaçlarının çocukları bu bataktan kurtarmak olduğuna dikkati çeken Uzunköprü, şöyle konuştu:
"Isparta'ya bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak Isparta ilklerin kenti ve biz de bu konuda bir ilki yapmak için ilk adımlarımızı attık. Analar ağlamasın, babaların ciğeri yanmasın. Çocuklarımız heder olmasın. Çocuklarımız üretebilen, her konuda fikri olan, ülkesini, devletini sevebilen evlatlar olsun diye uğraşıyoruz."
"BAŞVURULAR ÇOĞALDI"
Derneğin yeni kurulmasına rağmen çocuğunu uyuşturucu batağından kurtarmak isteyen ailelerden yoğun başvuru aldıklarının altını çizen İbrahim Uzunköprü, "Dernek yöneticiliği açısından acemi olduğumuzdan devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının yardımına ihtiyacımız var. Onlar da sağ olsunlar bize gereken desteği vereceklerini söyledi. Biz de onlardan aldığımız güçle çalışmalarımıza başladık" dedi.

FOTOĞRAFLI