SULTANGAZİ’de arkadaşları ile birlikte kaldırımda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan enseye saplanan kurşunla ağır yaralanırken belden aşağısı felç olan lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’a, CHP Milletvekili Gürsel Tekin sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.
Gazi Mahallesi'nde 1 Ağustos akşamı arkadaşları ile kaldırımda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan mermi 2'nci sınıf öğrencisi Çavuş'un ensesine isabet etti. Kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde omuriliğinin zedelendiği belirlenen Çavuş'un göğsünün altından itibaren felç olduğu açıklandı.

Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş ile Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' olarak çalışan eşi Zeynep Çavuş, aylarca yoğun bakım servisinin önünden ayrılamayınca işsiz kaldı. Ahmet Emre Çavuş, daha sonra gerektiğinde yoğun bakıma alınabileceği aynı zamanda fizik tedavi uygulanabilen Şişli'deki özel bir hastanede ailenin kıt imkanlarıyla tedavi görmeye başladı. Ancak, işsiz kalan anne ve işine yeterli zaman ayıramayan babası Şişli’de yıllık faturası 183 bin TL olan fizik tedaviyi karşılamada zorlandı.
Bakırköy, Avcılar ve Sultangazi belediyelerinin zaman zaman çeşitli desteklerde bulunduğu fizik tedavi ile sağlığında önemli düzelme olan Ahmet Emre Çavuş, dün hastanede 18 yaşına girdi. Koyu Beşiktaş taraftarı olduğu için hastane odasında siyah-beyaz atkılar yer alah Çavuş’un tedavisi ile yakından ilgilenen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir pasta ile ziyarete gitti. Tekin, hastane sahibi Dr. Yavuz Köseliören’den sağlık durumu hakkında bilgi aldığı liseli Ahmet Emre Çavuş’un ailesi ve hastane çalışanları ile birlikte doğum gününü kutladı. 
Emre Ahmet Çavuş'a ateş ettiği öne sürülen Tekirdağ Cezaevi firarisi olduğu belirtilen şüpheli Aksaray-Adana Karayolu'nda yakalanmıştı.

(FOTOĞRAF)