MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran ve saatteki hızı 80 kilometreyi aşan şiddetli lodos, sahildeki ev ve işyerlerini sular altında bıraktı, ahşap iskelelerini parçaladı. Feribot seferlerinin yapılamadığı ilçede yapılan uyarılarla tekneler korunaklı bölgeye çekildi. Bu sayede batan tekne olmadı.
Bugün öğle saatlerinde yaşamı olumsuz etkilemeye başlayan, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Lodos öncesi Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı ve Liman Başkanlığı ekiplerinin yaptığı uyarılar sonrası tekneler, liman ve kapalı koylara alındı. Bu sayede batan tekne olmadı.
10 METRELİK DALGALAR
Kumbahçe Sahili'ndeki ev ve işyerlerinde ise 10 metreye kadar yükselen dalgalar nedeniyle su baskınları yaşandı. Restoranların ahşap iskeleleri parçalandı. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler ise İstanköy (Kos) adasına sığınmak zorunda kaldı. Bodrum'dan yapılması gerekirken Bodrum-Datça ve Bodrum-İstanköy (Kos), İstanköy-Bodrum feribot seferleri yapılamadı. Açık denizde dalga yüksekliğinin 4-5 metreye yükselmesi nedeniyle Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı, denizcilere ve balıkçılara sık sık uyarı yaparak limandan çıkılmamasını istedi. Bölgedeki şiddetli lodosun sağanak yağış ile birlikte iki gün daha etkili olacağı belirtildi.

FOTOĞRAF