BURSA'nın Yıldırım ilçesinde lise öğrencisi 15 yaşındaki Oğuz Kağan Yılmaz, okulda bulunan hurda malzemelerden 3 boyutlu yazıcı yaptı.

Bursa Yıldırım ilçesi Özel Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mekatronik bölümü 10’ncu sınıf öğrencisi Oğuz Kağan Yılmaz, okulda bulunan hurda malzemelerden 3 boyutlu yazıcı yaptı.  Öğrencinin önünü açan ve her noktada destekleyen okul kurucusu Zeki Kaçar "Okulumuzda her öğrenciye olduğu gibi Oğuz öğrencimizi de katkımız herzaman devam edecektir" dedi. Branş öğretmenlerinin de fikir olarak destek verdiği Yılmaz’ın daha önce de aynı şekilde geri dönüşüm malzemeleriyle hidrolik pres makinesi, zımpara makinesi gibi 7 makine yaptığı öğrenildi.

Okul Müdürü Harun Bozkurt, “Öğrencimiz tamamen okulda bulunan hurda malzemelerden bunu yaptı. Tek başına kimseden destek almadan yaptı. Okulumuzda bulunan branş öğretmenleri ise sadece fikir olarak kendisine yardımcı oldular. Yani piyasa değeri 3-4 bin TL’ye satılan 3 boyutlu yazıcıyı öğrencimiz 600 TL’ye mal etti” diye konuştu.