ANTALYA Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Alper Güler, Dubai'deki aşçılık yarışmasında dünya 4'üncülüğünün ardından, Yunanistan'daki yarışmada da 3 bronz madalya kazandı.
Döşemealtı İlçesi'nde Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Alper Güler, 87 ülkeden 3 bine yakın profesyonel aşçının katıldığı Dubai Profesyonel Chef Yarışması'nda, tek lise öğrencisi olarak et kategorisinde dünya 4'üncüsü, balık kategorisinde ise dünya 5'incisi oldu.
Alper Güler, Döşemealtı Kaymakamlığı'nın desteğiyle Yunanistan'daki profesyonel aşçıların katıldığı uluslararası yemek yarışmasından da madalyayla döndü. Dünya Şefler ve Aşçılar Federasyonu (WACS) ve Kuzey Yunanistan Şefler ve Aşçılar Federasyonu'nun bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Uluslararası Yemek Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Alper Güler, 28 ülkeden profesyonel aşçılarla yarıştı. Selanik'te düzenlenen yarışmada Güler, balık, kuzu ve tatlı kategorilerinde toplam 3 bronz madalya kazandı.
Madalyalarla Türkiye'ye dönen Güler'i, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, okul müdürü Ömer Akkan kutladı.

FOTOĞRAFLI