TATVAN Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu  hayatını kaybeden 17 yaşındaki Ferhat Karayel için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

Saray Mahallesi'nde bulunan Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki okulundan çıkan 10'uncu sınıf öğrencisi Ferhat Karayel, 2 gün önce akşam saatlerinde yatılı olarak kaldığı yurda gitmek için Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binası önünden yolun karşısına geçmek isterken, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Tatvan'daki özel bir hastaneye kaldırılan Ferhat Karayel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Okulla kaldıkları yurt arasında mesafenin çok olduğunu ve bunun için önlem alınmasını isteyen Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Esentepe Mahallesi'nde bulunan yurdun önünde bir araya geldi. Yaklaşık 150 öğrenci, "Ferhat seninle ölmeye geldik", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Ferhatların ölmesini istemiyoruz", "Yoklamada Ferhat yoktu" sloganları atıp, yazılı dövizler taşıyarak ilçe merkezine kadar yürüdü. Öğrenciler adına burada basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan kazada ölen öğrencinin sınıf arkadaşı Ayşe Çelebi, yeni ölümlerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Kaldığımız yurtta çok fazla eksik var ve okuduğumuz okula çok uzak. Yurtta kalan öğrencilerin maddi durumları iyi değil. Bu yüzden arkadaşlarımız bu uzak mesafeyi yürüyerek gitmek veya yoldan geçen, bilmediği, tanımadığı kişilerin araçlarına binmek zorunda kalıyor. Yurdun yakınlarında sürekli kazalar ve can kayıpları oluyor. Yolda herhangi bir güvenlik önlemi veya üst geçit yok. Defalarca Milli Eğitim ve okul yönetimine bu sorunları bildirdik ve servis talep ettik. Buna rağmen hiçbir şey yapılmadı. Gerekli önlemlerin alınması için Ferhat Karayel'in hayatını kaybettiği bu yolda daha kaç canın gitmesi gerekiyor ? Ferhat ne ilk ne de sondur. Bu acı verici kayıplara en kısa zamanda kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyoruz."

Öğrenciler daha sonra da İlçe Kaymakamı Murat Erkan'la görüştü. Kaymakam Ertan, "Kötü bir kaza oldu. Olayı haber alır almaz hastaneye de gittik. Ama maalesef öğrencimizi kurtaramadık, hayatını kaybetti. Bizler de sizinle aynı acıyı paylaşıyoruz. Meydana gelen kaza talihsiz bir kazadır. Kazanın alt geçit ya da üst geçitle bir ilgisi yok. Ben konuyu sonuna kadar takip ederek elimden geleni yapacağım" dedi.