Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,() - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde çarşamba günü PKK'lı teröristlerin üs bölgesine düzenlediği saldırıda şehit olan tim komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından bugün düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.
Lice'nin Gömtepe Mevkii'ndeki üs bölgesine bir grup PKK'lı terörist roketatar ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda 5 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç, Çavuş Onur Alkan, Uzman Onbaşı Mustafa Eser ile Uğur Kartal'ın cenazeleri, önceki gün törenle memleketlerine uğurlandı. Saldırıda şehit olan ve otopsi işlemleri bu sabah tamamlanan tim komutanı astsubay Ender Fatih Yılmaz için bugün uğurlama töreni düzenlendi.
Diyarbakır'da dün Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne devredilen Asker Hastanesi'nde yapılan uğurlama törenine Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Talip Gül, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile şehidin babası emekli astsubay Önder Yılmaz katıldı. Tören, şehit Yılmaz cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka bırakılmasıyla başladı. Şehit Yılmaz'ın okunan özgeçmişinde tim komutanı olduğu belirtilirdi.
Yılmaz'ın cenazesi okunan duaların ardından törenle uğurlanırken, emekli astsubay babası Önder Yılmaz tören boyunca ayakta durarak metanetini korudu.
Şehit Ender Fatih Yılmaz'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne uğurlandı.

FOTOĞRAFLI