LİBYA'da günlerce mahsur kaldıktan sonra tahliye edilen 396 işçiden 36 kişilik ilk grup bu akşam uçakla İstanbul'a geldi. Libya Havayolları ile saat 18.50'de Atatürk Havalimanı'na gelen işçilerden Necmettin Gemi, “Libya'daki Türk işçileriz. Oradaki işimiz bitti ve topluca geldik. Bu söylentiler, sadece uçakların geç gelmesinden kaynaklanan bir olay. En son gelen kafile biziz. Mağdur olsak söyleriz. Herkes burada. Ben kamp elemanıyım. Uçakların geç gelmesinden dolayı 1-2 gün aksama oldu, o da normaldir. Her yerde olacak şeylerdir. Türkiye'yi yaygaraya vermeye gerek yok" dedi.

ENKA şirketinin İdari İşler Müdürü Rafet Aydoğdu da, herhangi bir çatışma olmadığını belirterek, gecikmenin sebebinin havalimanından kaynaklandığını söyledi. Aydoğdu, “Misurata'dan geliyoruz. 36 kişi geldik. Ghat bölgesinde çatışma falan yok. Ghat, Libya'nın en sakin yeri. Orada herhangi bir çatışma olmadı. Biz Türkiye'ye gelmek için şantiyemize en yakın havalimanı olduğu için oraya gittik. Orada da gecikmeler oldu. Ghat Havaalanı'nda ışıklandırma olmadığından, uçak organizasyonunda biraz gecikme oldu ama, buraya geldik. Herhangi bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Bu arada, Libya'daki diğer yaklaşık 300 işçinin de, Türk Hava Yolları'ndan tahsis edilen geniş gövdeli bir uçakla bu gece Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.