İSTANBUL, () – Latin Amerika’nın önemli perakende ve tedarik firmaları, Türk firmalarıyla iş birliği gerçekleştirmek üzere 6 Ağustos’ta İstanbul’a geliyor.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 6-7 Ağustos tarihleri arasında ‘Özel Nitelikli Alım Heyeti’ programı düzenliyor.

Etkinlik, Kolombiya, Şili, Ekvator ve Paraguay ülkelerinden yıllık iş hacimleri 1 milyar doların üzerinde olan Latin Amerika'nın en büyük tedarik zincirlerinin de aralarında bulunduğu 13 firmanın üst düzey yetkililerinin ve satın alma temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşiyor. Birlik üyesi firmalarla iş birliği yapmak amacıyla Türkiye’ye gelen heyetler ikili görüşmeler yaparak, ticari anlaşmalara imza atacak.

HALUK OKUTUR: HEDEF ÜLKE LATİN VE ORTA AMERİKA

Bu yıl ihracatta hedef ülkelerinin Orta ve Latin Amerika olduğunu söyleyen İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, “Birlik organizasyonu kapsamında gerçekleştirdiğimiz alım heyetleri bizim için çok önemli. Alım heyetleri sayesinde hem ülkemizi tanıtıyoruz hem de ikili iş görüşmeleri sayesinde üye firmalarımıza ticari anlaşmalar yapmaları için güzel bir ortam sağlamış oluyoruz” dedi.