İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de su kuyusuna düşen köpek, Osmaniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBKE), Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri ve itfaiyenin bir saatlik çalışması sonrası kurtarılarak tedavi altına alındı.
Rahime Hatun Mahallesi 9083 Sokak'taki bir bahçede bulunan su kuyusundan köpek sesi duyan çocuklar, ailelerine haber verdi. 8 metre derinliğindeki kuyuyu kontrol eden vatandaşlar bir köpek olduğunu fark edince, 110'u arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye OBKE, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada hayvan sever vatandaşlar da kuyuya ekmek parçaları atarak köpeğin karnını doyurmaya çalıştı.
Vakit kaybetmeden köpeği kurtarmak için çalışmalara başlayan ekipten bir kişi halat yardımıyla kuyuya indi. Bir saatlik çalışmanın ardından köpek kuyudan çıkarılarak kurtarıldı. Bir süre bahçede dolaşan köpeğe burada yapılan ilk müdahalenin ardından araca alınarak Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.
Belediye veteriner hekimi Ali Laçinbala tarafından sağlık kontrolünden geçirilen köpeğin herhangi bir yerinde kırık olmadığı, vücudunun bazı yerlerinde ezikler olduğu tespit edildi. Ağrı kesici iğne yapılan köpeğin 1 yaşında erkek kırma cinsi sokak köpeği olduğu ve yaklaşık bir gündür kuyuda olduğu tahmin edilirken, üzeri açık olan su kuyusu ise itfaiye ekiplerince kapatıldı.
Mahalle sakinlerinden Sinan Kalender, üstü açık kuyuya bir insanın da düşebileceğini belirterek, "Bir köpek düşmüş. Bizim haberimiz oldu ve hemen Osmaniye Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdik. Onlar da hiç vakit kaybetmeden gelerek köpeği çıkarttılar. Osmaniye Belediyesi başta olmak üzere, itfaiye erlerimize ve veteriner hekimimize çok teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI