Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - BALIKESİR’in Bandırma İlçesindeki Şehit Mehmet Gönenç Lisesi öğrencileri, Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkına 50 kuş evi astı.
Kuşevlerinin ağaçlara asılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kuşcenneti Milli Parkı Şefi Ferah Çakır, Kuşcenneti Milli Parkının 266 değişik türden 3 milyon kuşu bünyesinde barındırdığını söyledi. Çakır “İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkânı insanlığın hizmetine sunarken, bir yandan da insanlığın ortak mirası olan çevreden geri getirilmesi zor, hatta imkânsız olan varlıkları da alıp götürmektedir” dedi.
Çakır, günümüz toplumlarının gelecek nesillere bırakılmasında hassasiyet gösterdiği tarihi ve kültürel varlıkların korunması ile birlikte aynı zamanda çevre ve doğal varlıkların korunmasını da asli bir görev olarak kabul etmeleri gerektiğini söyledi.
Çakır, Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün, Kuşevi Projesini uygulamaya koyması ve bu kapsamda Avrupa Konseyi tarafından A Sınıf Diplomayla ödüllendirilen Kuşcenneti Milli Parkına 50 kuşevi asmasının farkındalık açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Özlem Pelin de konuşmasında, Kuşevi Projesindeki hedeflerinin toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve bireylerin aktif katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI