Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’ne sabah erken saatlerde yanaşan 3 yolcu gemisi ile 6 bin turist geldi. Yarın 3 yolcu gemisinin daha  getireceği turistlerle bu sayının 12 bine ulaşması bekleniyor.
Sabah erken saatlerde Kuşadası Ege Ports Limanı’na yanaşan Eurodam, Seaborn Quest ve Albatros isimli yolcu gemileri ile yaklaşık 6 bin yolcu Kuşadası Limanı’ndan günübirlik giriş yaptı. Yolcuların bir kısmı ilk olarak Efes- Meryem Ana turuna çıktı. Tura çıkmayan yolcular Kuşadası çarşılarına yöneldi. 2014 yılında ilk seferlerini gerçekleştiren Eurodam, Seaborn Quest ve Albatros isimli yolcu gemilerinden inen turistlere turizm haftası kapsamında Kuşadası Halk Eğitim Müdürlüğü zeybek ekibi gösteri sundu. Zeybek gösterisini beğeni ile izleyen turistler, gösteri sonunda ekibi alkışlayıp bol bol fotoğraf çekti.
Turizm haftası kapsamında Kuşadası Belediyesi ve Ege Liman İşletmeleri işbirliğiyle Kuşadası Limanı’na yanaşan Eurodam isimli transatlantik yolcu gemisini Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler, ilk kez bu kadar yakından gördükleri geminin ihtişamı ve güzelliği karşısında hayran kaldıklarını belirtti.

LS(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)