TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık yemininin edildiği Sivas Kongresi’nin 96’ncı yıldönümü nedeniyle İstanbul Avcılar’da Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü tarafından ‘Sivas 1919’ isimli tiyatro oyununu sahneledi.
Sivas Kongresi'nin yıldönümü nedeniyle Avcılar Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğretmeni Turgay Yıldız’ın yönettiği, konservatuar öğrencileri Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi'nde ‘Sivas 1919’ tiyatro oyununu sahneledi. 'Gölge-belge tiyotrosu'nda vatan topraklarının batıya teslim etmek isteyenler, onlara destek verenlere karşı Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Anadolu halkının kurtuluş mücadelesi canlandırıldı. 'Gölge-belge tiyatrosunda değişik bir anlatım tekniği kullanıldı. Oyunda Mustafa Kemal’in Sivas Kongresi’ndeki “Ya İstiklal Ya Ölüm" sözleri ayakta alkışlandı. Oyunda koro Kurtuluş Savaşı'nın simgesi marş ve şarkıları söylerken, efeler de zaman zaman sahnede tiyatro oyununa katkıda bulundu.
Büyük alkış alan oyunun ardından tüm oyuncuları tek tek kutlayan ve teşekkür belgesi veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Sivas Kongresi’nin kurtuluş hareketinin ulusallaşması ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sürecinde atılan önemli bir adım olduğunu söyledi. Başkan Toprak, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.
Bu arada Sivas Hizmet Vakfı Başkanı Prof.Dr. Mahir Tevruz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sivas Konfederasyonu adına 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96.yıldönümü sebebiyle Taksim Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

FOTOĞRAFLI