'FETÖ MAĞDURU LAFI' ALGI OPERASYONU
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesi Gölbaşı'nda şehit olan 4'üncü sınıf emniyet müdürü Ufuk Baysan'ın Düzce'nin Beyköy beldesinde bulunan ailesini ziyaret etti. Şehit ailesiyle bir süre görüşen Kurtulmuş, Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş ile Vali Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret etti.

Kurtulmuş, daha sonra 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Gecesi' anma programına katıldı. Salonu dolduran yaklaşık 500 kişiye seslenen Kurtulmuş, FETÖ mağdurları sözünün algı operasyonu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
"FETÖ mağdurları diye bir laf çıktı. FETÖ mağdurları var, mağdur etmeyin. FETÖ mağdurları lafı açık söylüyorum, algı operasyonunun bir parçasıdır. Eğer bir mağduriyetten bahsedeceksek 248 şehidi ne yapacağız? Eğer bir mağduriyet varsa, FETÖ'nün mensupları mağdur olmuyor. Bu memlekette FETÖ'nün mağdur ettiği 79 milyon insan vardır. Buna karşı uyanık olun. FETÖ mağdurları lafının bir edebiyat olarak kullanılmasını müsade etmeyin. Haksızlık yapılanlar oluyor mu, onlar da düzeltiliyor. Kanun hükmünde kararname ile 2 general ve çok sayıda subay orduya geri alındı. Bir hafta sonra da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bin 100 kişi ihraç edildi. Çok net, çok açık. Bu ihanet çetesiyle mücadelemize son noktaya kadar devam edeceğiz. Bunların hepsini devletin içinden kazıyıp, söküp atacağız. Karda yürüyüp izi belli olmayanlar var, onlar da rahat olmasınlar. Her kim bu eşkiya çetesinin yanında, içinde, iltisaklı ve irtibatlı ise korkup çekilsin. Hepsinden hesap sorup, burnundan fitil fitil getireceğiz."
Kurtulmuş, program sonrası kentten ayrıldı.