Ekrem KARAMAN/ KUMLUCA (Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde dün etkili olan dolu yağışı, sera ve portakal bahçelerinde zarara neden oldu.
Önceki gün şiddetli yağış ve fırtınadan olumsuz etkilenen Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki sera ve portakal bahçeleri, dün de dolu yağışına maruz kaldı. Saat 21.30 sıralarında şiddetli yağış ve fırtınayla birlikte gelen dolu, Orta ve Çanakçı bölgelerindeki seralarda ve portakal bahçelerinde zarara neden oldu. Bölge halkı geceyi ayakta geçirirken, oluşan zararın hasar tespitinden sonra belirleneceği belirtildi.
'PLASTİK SERALARIMIZI DELDİ'
Aniden bastıran dolu yağışının seraların plastik örtülerini deldiğini söyleyen üretici Fevzi Karaçoban, "Aniden gök gürlemeye başladı. Ardından fırtına esti. Sağanak yağmur başladı, sonra doluya dönüştü. Plastik seralarımızı deldi. Portakallarımıza zarar verdi. Portakal meyvelerimiz hasat etmeden telef oldu. Sera örtülerimizi değiştirmek zorundayız. Bu da ikinci bir masraf. Yağmur ve fırtınanın ardından şimdi de dolu bize çok zarar verdi" dedi.
YAĞIŞ VE FIRTINANIN BİLANÇOSU
Diğer yandan, Kumluca'da önceki gün yaşanan şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturduğu zarar da ortaya çıktı. İlçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Mavikent Mahallesi'nde ilk belirlemelere göre 18 çiftçiye ait 64 dekar sera alanının tamamen zarar gördüğünü tespit ettiklerini söyledi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

FOTOĞRAFLI