MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, iki otomobilin karşılıklı çarpıştığı kazada ölen Sıla Başyiğit (35), Bekir Akgün (19) ve Ferdi Bayram (20), bugün Selendi ilçesinde toprağa verildi.
Kaza, dün saat 17.30 sıralarında, D-300 İzmir Ankara Karayolu Kalınharman Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Kula'dan Uşak yönüne giden Sıla Başyiğit (35) yönetimindeki 45 SS 660 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek Cihan Gültekin (51) yönetimindeki F.CG 4004 yabancı plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada, sürücü Sıla Başyiğit ile beraberindeki Bekir Akgün ve Ferdi Bayram öldü. Diğer aracın sürücüsü Cihan Gültekin ile yanındaki eşi Sevil Gültekin (41), Bünyamin Gültekin (17) İsmihan Gültekin (16) ise yaralandı. Yaralılar ambulansla Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ölenlerin cesedi morga kaldırıldı.
İşlemlerin tamamlanmasının ardından ise cenazeler, bugün yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, ölenlerin memleketi Manisa'nın Selendi ilçesine götürüldü. Sıla Başyiğit ile halasının oğlu Ferdi Bayram, Merkez Eski Camii'de; Bekir Akgün ise Karaselendi Mahallesi Camii'nde bugün öğlende kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Merkez Eski Camii'de kılınan cenaze namazına; Selendi Kaymakamı Murat Aydın, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, CHP Selendi İlçe Başkanı Adem Korkmaz, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çimen ile Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram'ın yakınları, akrabaları ve kalabalık vatandaş katıldı. Sıla Başyiğit ve Ferdi Bayram'ın cenazeleri daha sonra Selendi Şehir Mezarlığında bulunan aile kabristanlığında yan yana defnedildi. Bekir Akgün ise Karaselendi Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Sıla Başyiğit'in Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde öğretmen olduğu, yanında bulunan Ferdi Bayram ve Bayram Akgün'ün ise Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı Ahmetli Meslek Yüksek Okulunda öğrenci oldukları belirtildi.

FOTOĞRAF