ADIYAMAN'da, böbrek yetmezliği nedeniyle yaşam mücadelesi veren 4 yaşındaki Yusuf Gündüz'ün annesi Özlem Gündüz, oğluna nakil edilecek böbrek için gerekli 120 bin liranın karşılanabilmesi için yardım istedi.
Selçuk ve Özlem Gündüz çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Yusuf Gündüz, doğduktan 1.5 ay sonra rahatsızlandı. Hastaneye götürülen küçük Yusuf'a kronik böbrek yetersizliği tanısı konuldu. Aldıkları haberle üzülen Gündüz ailesi, çocuklarını birçok hastaneye götürmesine rağmen çare bulamadı.
Oğlunun tedavisi için hayırseverlerden yardım isteyen anne Özlem Gündüz, evladının gözlerinin önünde erimesine dayanamadığını söyledi. Oğlunun tedavi edilmesi için maddi durumlarının yetersiz olduğunu belirten Gündüz, şöyle dedi:
"Böbrek fonksiyonlarını kaybetmeye başladı. 6 ay sonra Ankara'ya acil olarak sevk edildi. Biyopsi yapıldıktan sonra böbreğin durumu ortaya çıkarıldı. Gerekli tetkikler yapıldı, biyopsi sonucu kötü huylu çıktı. 2.5 ay Ankara'da kaldıktan sonra Eskişehir'e döndük. Yusuf'un durumu daha kötüye gitti ve böbrek yetmezliği başladı. Eskişehir'de diyaliz kateteri takıldı. Vücut diyalizi kaldıramıyor. Evde kendim yapmaya çalışıyorum. Şimdi bu cihazları kaldıramadığı için kalp yetmezliği başladı."
"120 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR"
Yoğun bakımlarda çocuğunun 3 defa öldüğünü ve yaşama döndüğünü ifade eden anne Gündüz, şöyle devam etti:
"Yoğun bakımlarda oldu. Geri dönmelerinden dolayı karaciğer büyümesi başladı. Tansiyon hastası oldu. Ailede böbrek uyumu olmadı. Aydın'da bir böbrek bulundu. 4. derece uzak olduğu için heyete girmemiz gerekiyor. Yetkililerden yardım istiyorum. Devletimizin ve hayırseverlerimizi maddi ve manevi yanlarımızda olmasını istiyorum. Çocuğum diğer çocuklar gibi koşsun, oynasın. Çocuğum hergün bana 'Böbrek bulundu mu?' diye soruyor. Benim yüreğim bunu kaldırmıyor. Benim çocuğumu kurtarsınlar. Çocuğum mikrop kapıyor. Diyaliz yeri açık. Enfeksiyon kapıp, acılar içinde kıvranıyor. Diyaliz artık cevap veremiyor. Durumumuz çok kötü. Eşim işsiz ben çocuğumla hastane köşelerindeyim. Elde, avuçta hiçbirşey kalmadı. Aydın'da bir böbrek bulduk. Bunun için 120 bin liraya ihtiyacımız var. Yardım edecek kimse de kalmadı. Lütfen bize sahip çıkılsın."

FOTOĞRAFLI