Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU'da 14 ülkeden 188 sporcunun katıldığı kros şampiyonasında sporcular kar ve çamurla kaplı zemin ile soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşarken, bazı sporcular bitiş çizgisinde fenalık geçirdi.
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası Kastamonu'nun Kadı Dağı mevkisinde yapıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'ın izlediği şampiyonaya 14 ülkeden 188 sporcu katıldı. Şampiyonada büyük erkeklerde 11, büyük kadınlarda 6, genç erkeklerde 6, genç kadınlarda ise 8 takım derece alabilmek için mücadele etti.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğü bölgede yarışmacılar soğuk  nedeniyle zor anlar yaşadılar. Yarışmacılar kar ve çamurla kaplı zeminde koşarak bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Yarışmacılar 6 ve 10 kilometrelik iki parkuru güçlükle tamamlarken, bazı sporcular bitiş çizgisinde fenalık geçirdi. Bu sporculara sağlık ekipleri müdahale etti.
Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen yarışmayı İstanbul Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü kazandı. Yarışmada dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.

FOTOĞRAFLI