MANİSA'da son 1.5 yıl içerisinde 500 kişi banka veya kredi kartı numarası ele geçirilerek, 417 kişi de telefonla rayıp, kendisini polis veya savcı olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, kentteki telefon ve kredi kartı dolandırıcılıklarıyla ilgili bilgi verdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu tür dolandırıcılıkların arttığına dikkat çeken Başsavcı Şimşek, çok çeşitli dolandırıcılık yöntemleri olduğunu ifade etti. 2015 yılı Ocak ayından bu aya kadar kentte 917 kişinin dolandırıcıların ağına düştüğünü kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:
"Kamuoyunu ve gündemi çok fazla meşgul eden, telefon dolandırıcılığı diye bilinen; insanlarının kredi kartlarının, hesaplarının bir şekilde içinin boşaltıldığı suç sistemi var. Hiçbir emniyet kurumu yada birimi özellikle kartlı bir telefondan vatandaşları arayarak 'Terör örgütlerine maddi destek verdiğiniz tespit edildi' gibi anlamsız bir iddiaada bulunmaz. Hiçbir savcı da cep telefonundan arayarak herhangi bir vatandaşı suçlamaz. Bu konularda defalarca vatandaşımızı uyarmamıza rağmen maalesef hala büyük bir kısmı kendilerine gelen bu tür telefonlarda paniğe kapılarak kendilerine ait kredi kartlarının kullanılmasına ya da banka hesaplarındaki paralarının bir şekilde transfer edilmesine sebebiyet vererek dolandırılıyor. Kesinlikle bu tür telefonlara inanmayın. Biz bu suçların yıllardır önüne geçemiyoruz. Eğer kişinin terör örgütüne yardımı varsa, savcılık bu kişiyle ilgili sadece soruşturma yürütebilir. 'Banka hesabındaki parayı şuraya aktar', 'kredi kartının numarasını ver' gibi maddiyata yönelik hiçbir şekilde talepte bulunmaz." 
Bazı kişilerin toplum baskısı nedeniyle dolandırıldığı miktarı gizli tuttuğunu da kaydeden Şimşek, "Çünkü dalga geçilmesinden korkuyorlar. Ancak ekonomik durumu çok iyi olan, belli bir eğitim seviyesine ulaşmış vatandaşımız dahi bu tür mağduriyetlerle karşılaşabiliyor' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI