Engin ERTÜRK/BAŞKALE, (Van), () - VAN’ın Başkale İlçesi'ne bağlı daha önce köy olan Kesendere Mahallesi sakinleri yıllardın yaşadıkları yol sorununun çözülmesini istedi. Mahalleye ulaşımı sağlayan toprak yolun kışın kardan kapandığını, bahar aylarında çamur deryasına döndüğünü anlatan köylüler, çömurda hayvanların bile yürümekte zorluk çektiğini söyledi. Mahalle muhtarı Fahrettin Üçer durumu yetkililere defalarca bildirdikleri halde çözüm bulunmadığını söyledi.
Başkale'ye 50 kilometre uzaklıktaki 30 hane ve 250 nüfuslu Kesendere Mahallesi sakinleri ulaşım sorunu nedeniyle araçlarını en yakındaki yakın Dereiçi Mahallesi'nde bırakarak at ve eşek sırtında 4-5 kilometre çamurlu yoldan mahallerine ulaşabiliyor. Çok büyük zorluklar çektiklerini belirten mahalle sakinleri özellikle de mahallede hasta birisi olduğu zaman zorluklarının arttığını söyledi. İlçeden aldıkları malzemeleri mahallelerine güçlükle ulaştırdıklarını belirten mahalle muhtarı Fahrettin Üçer, yol nedeniyle göçlerin de yaşandığını belirtrek şöyle konuştu:
"Evimizin birçok ihtiyacı oluyor. Ayrıca hayvanlarımıza yem almak zorundayız ama yolumuz yok. Toprak olan yol, bir yılda sadece 4 ay açık. İhtiyaçlarımızı 4-5 kilometre uzağımızdaki Dereiçi Mahallesi'ne kadar getirebiliyoruz. Kalan yolu at ve eşeklerle mahallemize ulaşabiliyoruz. Kış şartları çetin geçiyor. Bir yağış olduğu zaman ulaşım kesiliyor. Kışın kar, baharda ise çamur deryasına dönüşüyor. Konuyu defalarca ilgili yerlere bildirdik. Fakat çözüm olmadı. Kimse bizimle ilgilenmiyor yetkililerden yardım bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI