MUŞ'ta oturan Ercan ve Mehmet Korkmaz kardeşler, köylülerin tandır ekmeği yapması için değirmende buğday öğüterek un haline getiriyor.
Muş-Bitlis karayolu üzerinde Şeker Fabrikası yanındaki iş yerlerinde un yapan Korkmaz kardeşler, eski sistem değirmen kullanıyor. Ercan-Mehmet Korkmaz kardeşler, geçmişte su ile şimdi ise elektrikle çalıştırdıkları iki dev yuvarlak taştan oluşan değirmende hergün 300 tenekeye yakın buğday öğütüyor. Değirmende istenilen ayarla kepekli un elde edildiğini anlatan Ercan Korkmaz, "Halen tandır ekmeği pişiren köylüler buğdaylarını getirerek un haline dönüştürmemizi istiyor. Köylüler unların kepekli olması için buğdaylarını bize getiriyor. 1 teneke buğdayı 1.5 liraya öğütüyoruz" dedi. 
Tandır evi sahipleri u değirmeni işlevini gören bu değirmende buğdaylarını öğüttüklerini kepekli un dışında başka un kullanmadıklarını söyledi. Kepekli undan yapılan tandır ekmeklerinin müşteriler tarafından daha çok tercih edildiğini aktaran tandır evi sahipleri, eski yöntem değirmende öğütülen unun daha lezzetli olduğunu bildirdi.

FOTOĞRAFLI