KARABÜK merkeze bağlı Kılavuzlar Köyü'nün sakinleri, kavşakta yapılan yeni düzenleme ile köylerine giden yolun kapanmasını gerekçe göstererek, Karabük- Kastamonu karayolunu oturma eylemi yaparak ulaşıma kapattı.
Karabük Üniversitesi'nin karşısındaki Karabük- Kastamonu karayolu üzerinde daha önce trafik lambası bulunmayan kavşakta lamba düzenlemesi yapıldı. Kavşaktaki çalışma ile köylerine giden yan yol ulaşıma kapanan köylüler, kavşakta toplanıp oturma eylemi yaptı ve yolu ulaşıma kapattı. 50 kişilik grup, Karabük Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Gülşen ve İl Trafik Müdürü Erol Beşe'nin, aynı yol üzerindeki diğer köy yolunun giriş bölümünün genişletileceği sözü vermesiyle ikna edildi. Yaklaşık 10 dakika kapattıkları yolu ulaşıma açan köylüler, daha sonra dağıldı.
Köy Muhtarı Mithat Gümüş, diğer köy yolunun giriş bölümünün dar olduğunu, büyük araçların giremediğini belirterek, "Büyük araçlar manevra yapamıyor. Biz yolumuzun açılmasını istiyoruz. Ben köylüleri engelleyemiyorum. Açılmazsa farklı şeyler olacak. 3 bin nüfuslu bir köyün girişinin daha iyi olması gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI