MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki bir koyda yaralı bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağası sudan çıkarıldıktan kısa bir süre sonra öldü. Yerli tatilcilerin yanı sıra yabancı turistlerin de merakla başında beklediği carettanın ölümü üzüntü yarattı.
Milas'a bağlı Çökertme Mahallesi Koyu'nda bir deniz aracının çarparak yaraladığı sanılan, 1.10 metre uzunluğunda, 50 santimetre genişliğinde ve 60 kilo ağırlığındaki bir caretta carettayı bu sabah gören restoran işletmecisi 60 yaşındaki Mahir Vurmaz, deniz canlısını sudan çıkardı. Yaralı hayvan bir süre sonra öldü. Sahilde duran caretta carettayı gören turistler de büyük üzüntü yaşadı.
Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bilgi verdiklerini söyleyen Mahir Vurmaz, "Caretta suyun yüzeyinde hareket ediyor ama dengesini bulamıyordu. Muhtemelen bir deniz aracı çarpmış yaralamış, karaya çıkardığımızda yaşıyordu. Sahil Güvenlik ve DEKAMER'e haber verip yardım istedik. Ancak bir saat sonra carettanın öldüğünü gördük. Sahil Güvenlik soruşturma başlattı. Yetkililerin gelip carettayı almasını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI