VAN'ın Çatak ilçesi Kaçit Mahallesi İlkokulu'ndaki 150 öğrenciye, Mersinli bir iş adamı tarafından giyim yardımı gönderildi. Gönderilen kışlık kıyafetler, İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, tarafından öğrencilere dağıtıldı.
Van'a 110, Çatak İlçesi'ne ise 20 kilometre uzaklıkta bulunan Beşgöz Dağları eteklerindeki 2 bin 500 rakımlı Akcüt Tepesi'de bulunan Kacit Köyü'nün öğrencilerinin zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürmeye çalışmaları ve bu çabanın haberlerde yeralması, hayırseverleri harekete geçirdi. Çok sayıda hayırseverin köye yardımlar göndermesi ardından Mersinli işadamı Coşkun Doğmuş da Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül'ü arayarak yardım göndermek istediğini söyledi.
İşadamı Doğmuş, köydeki öğrencilerin kış şartlarında daha iyi eğitim görmesi için 150 öğrenciye bot, mont, hırka, atkı ve bere gönderdi. Gönderilen yardımlar da Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Taş tarafından öğrencilere dağıtıldı. Kıyafetleri alırken mutlulukları gözlerinde okunan öğrenciler işadamı Doğmuşa da teşekür etti. Kaymakam Hacı Asım Akgül gönderilen yardımların öğrencileri son derece mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Mersinli işadamı Coşkun Durmaz'a buradan hem kendim ve ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. Kaçit; bizim en dağlık köylerimizden biri ve vatandaşlarımız çiftçilik yaparak geçimlerini sağlıyor. Devletimizin yardımları tabii ki oluyor. Ama yine de buradaki öğrencilerimize iş adamlarının yardımlarını bekliyoruz. Paylaşmak; dünyanın en güzel duygusudur. Buradaki çocukların yüzünü güldüren, bayram sevincini yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Hayırsever vatandaşlarımızdan da yardımlarını bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI