VAN’ın Saray İlçesi’ne bağlı, İran sınırında bulunan Karahisar Köyü’ndeki karakola ait askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Er 20 yaşındaki Hüseyin Alıcı'nın acı haberiyle, memleketi Konya'nın Çeltik İlçesine bağlı Gökpınar Beldesi'ne ateş düştü. 4 aylık asker olan er Alıcı'nın, vatani görevine başlamadan önce evlendiği ve eşi Ümmihan Alıcı'nın da şu an 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Rasim Çömez Karakolu’na ait askeri araç, yolun kaygan olması yüzünden yoldan çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı.
Acı haberin ardından Çeltik Kaymakamı Ramazan Pektaş, şehit askerlerden Piyade Er Hüseyin Alıcı'nın Gökpınar Beldesi'nde oturan evini ziyaret edip, ailesine taziyede bulundu. Şehit ailesine baş sağlığı dileyen Kaymakam Pektaş, ''Elim verici bir kaza neticesinde bir askerimizi şehit verdik. Ben cenabı Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, tüm vatanımızın ve milletimizin başı sağ olsun'' dedi. Şehit er Alıcı'nın amcası Ramazan Alıcı da, ''Kader böyle tecelli etti, vatan sağ olsun'' dedi.
4 aylık asker olan şehit er Alıcı'nın vatani görevini başlamadan önce Ümmühan Alıcı ile dünya evine girdiği ve eşinin de 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Şehit Alıcı'nın cenazesinin yarın Gökpınar Merkez Camii önünde düzenlenecek olan askeri ve dini törenin ardından belde mezarlığına defnedileceği belirtildi.

ATM(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)