İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ / KONYA,() - KONYA'da '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlama yürüyüşünde, kortejde bulunan HDP'lilere çevredeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Tepki gösteren öfkeli kalabalığın sayısının artması üzerine polis, hızla kalabalığı uzaklaştırdı.
'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' Konya'da iki farklı noktada kutlandı. Aralarında CHP, Vatan Partisi, Eğitim-iş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bulunduğu grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gedavet Parkı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da katıldı. 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından Gedavat Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. Ardından grup sessizce dağıldı.
HDP'LİLERE TEPKİ
İkinci kutlama ise KESK'e bağlı sendikalarla, HDP ve Halk Evleri'nin aralarında bulunduğu grup Kent Meydanı'nda toplandı. Ardından da Alaeddin Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında kortejde bulunan HDP'lilere, çevredeki vatandaşlardan bazıları tepki gösterdi. Tepki gösteren öfkeli kalabalığın sayısı artınca, polis kalabalığı HDP’li grubun yakınından uzaklaştırmak istedi. Öfkeli kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atarak kendilerini uzaklaştırmak isteyen polislere, ''Her gün polis ve askerimizi şehit veriyoruz. Bunlar da burada bayraklarıyla geziyorlar. Hani Türk bayrağı'' diyerek tepkilerini dile getirdi.
Polis öfkeli kalabalığı uzaklaştırırken,  grup da yürüyüşün sonunda sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI