Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), ()- KOCAELİ'de dün başlayan, bu sabah saatlerinden itibaren de şiddetini arttıran lodos, hayatı felç etti. Bölgede binaların çatıları uçtu, ağaçların dalları kırıldı. İzmit Körfezi ise lodos nedeniyle deniz seviyesi yaklaşık 1.5 metre yükseldi, başta İzmit marina olmak üzere tüm iskelelerin üstü suyla birleşti. Halatları kopan birçok tenkenin sahibi de zor anlar yaşadı.
Kocaeli Bölgesi'nde dün saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye kadar çıkan ve daha çok Kartepe bölgesinde etkili olan lodos, bu sabah saatlerinde ise İzmit Körfezi ile kent merkezinde etkili olan Lodosun öğlen saatlerinde saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle kent merkezi ile diğer yerleşim yerlerinde bazı binaların çatıları uçtu. İzmit'te Yürüyüş Yolu'ndaki asırlık çınar ağaçlarının dallarının da kırılması nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapatıldı.
DENİZ KABARDI, İSKELELER SU ALTINDA KALDI
Şiddetli lodos İzmit Körfezi'nde de dev dalgalar oluştururken, Körfez'in doğu ucu da lodosun baskısıyla kabardı. 1.5 metre daha yükselen deniz suyu iskelelerin üzerine çıktı, dev dalgalar da içerilere kadar ilerledi. Buralarda bağlı bulunan bazı teknelerin de halatları koptu. Küçük teknelerden batanlar oldu. Marina iskelesinde bağlı bulunan ve balık lokantası olarak kullanılan teknelerin sahip ve çalışanları da kopan halatları güçlükle bağlamaya çalıştı.  İzmit Körfezi'nde, başta İzmit olmak üzere diğer sahil şeridindeki denize yakın işletmeleri de su bastı.
Su altında kalan ve deniz suyu beton iskelenin üzerine kadar çıkan İzmit Marina'da anons yapan muhabiri de dalgaların şiddetiyle zor anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLI