Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT 50'nci Yıl İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Zeliha Keser, Portekiz'in Oerias kentinde 27-29 Mart 2015 tarihleri arasında yapılan Multinations Yıldızlar Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre serbestte Avrupa Şampiyonu, 800 metrede Avrupa 2'ncisi oldu. Şampiyon öğrenci Zeliha Keser hedefinin Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) olduğunu söyledi.
İzmit 50'nci Yıl İlköğretim Okulu'nda, Portekiz'in Oerias kentinde yüzme şampiyonu olan Zeliha Keser için okulunda plaket töreni yapıldı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Hasanoğlu, Okul Müdürü İbrahim Ergün, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir ve okul öğrencileri hazır bulundu. Şampiyon öğrenci Zeliha Keser'e plaketini İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Hasanoğlu taktim etti.
Uzun bir hazırlık sonucunda şampiyon olduğunu söyleyen Zeliha Keser, "Yaklaşık 1 yıl boyunca Portekiz'de yapılacak şampiyona için çalışmalar yaptım. Derslerim başlamadan önce ve bittikten sonra antrenmanlarımı yapmaya devam ettim. Hafta içi tek haftasonu çift çalışmalar uyguladık. Başarılı olduğum için ve Türkiye'nin bayrağını Portekiz'de dalgalandırdığım için çok mutluyum. Hedefim Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF). Şimdi EYOF için çalışmalarımı sürdürüyorum." dedi.
Okul müdürü İbrahim Ergün, şampiyon Zeliha Keser'i Ata altınıyla ödüllendirirken Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir de okullarında Zeliha'ya tam eğitim bursu ile ödüllendirdiklerini açıkladı.

FOTOĞRAFLI