Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), ()- 23 NİSAN Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmit'te, 41 ülkeden gelen 1000 çocuğun da katılımıyla coşkuyla kutlandı.
İzmit'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlaması, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu siyasi parti başkanlarının da katıldığı kutlamada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının barış ve sevgi getirmesini dilediğini belirterek şunları söyledi:
"23 Nisan, ülkemizin işgal edildiği bir ortamda topyekün mücadelenin başlangıcı olan, Kurtuluş Savaşı'nın önemli sembollerinden biridir. 23 Nisan geleceğin barışının temellerini attığımız bir gün haline geliyor. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 41 ülkeden çocuklar kentimize geldi. Çocuklarımız yurtdışından gelen çocuklarımızla Dünya Barışına önemli katkılar sağlayacak. Burada misafir ettiğimiz çocuklar kendi ülkelerine bizim sevgimizi, bizim kültürümüzü götürecekler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçli bir şekilde yaşaması çok önemli. Öğretmenlerimiz, anne ve babalarımıza büyük görevler düşüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının barış getirmesini diliyorum."
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında Atatürk'ün  bugünü çocuklara armağan ettiğini hatırlatarak, "Hem kentimizde bugünü kutlamak hem de Dünyaya mesaj vermek için Dünya'nın 41 ülkesinden çocuklarımızı ilimizde misafir ediyoruz. Bizler çocuklarımıza armağan edilen bayramı bütün Dünya çocuklarımızla kutlamak istedik. Bu bayramın milli birliğimize öncülük etmesini diliyorum" dedi:
Daha sonra Conk Bayırı Okulu'nun öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Ardından Slovakya ve Kırgizistan'dan gelen öğrencilerin dans gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)