İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Üniversitesi’nde dün gerçekleştirilen rektör aday adaylığı seçiminde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Gastroentrolji Uzmanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü en fazla oyu aldı. Bu arada 8 yıldır Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu da veda etti. 
Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampüsü’ndeki seçimlerde 920 akademisyen oy kullandı. Sandıktan Prof. Dr. Sadettin Hülagu’ya 291 oy çıktı. Onu 263 oy ile Rektör Yardımcısı Ali Demirci takip ederken, üçüncü olan Prof. Dr. Başar Çolak ise 211 oyda kaldı. Diğer 5 aday ise 50’nin altında oy aldı.
Bu aşamadan sonra üniversite YÖK'e 6 aday ismi bildirecek. YÖK de Cumhurbaşkanlığına 3 aday önerecek. Cumhurbaşkanı da bu 3 adaydan birini Rektör olarak atayacak.
ERDOĞAN EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ
En fazla oy alan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yu, Başbakanlığı döneminde 22 Mayıs'ta bir fabrika açılışı için İzmit’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evine giderek ziyaret etmişti. Prof. Dr. Hülagü’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ameliyat eden ekipte yer aldığı belirtiliyor. Gastroentroloji uzmanı Prof. Dr. Sadettin Hulagü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürüyor.  
KOMSUOĞLU VEDA ETTİ
2 dönemdir Kocaeli Üniversite Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise, oy verme işlemi başlamadan önce Rektör Yardımcıları, Dekan ve diğer akademisyenlere veda etti. 8 yıl görev yapan Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, kendisi gibi iki dönem Röktörlük yapan ve 17 ağustos depreminde önemli hasar gören üniversite binalarının yeniden yapımında büyük emek veren eşi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu’ndan sonra bu göreve gelmişti. Prof. Baki Komsuoğlu ise, kolon kanseri hastalığı nedeniyle 23 ocak 2008 tarihinde 62 yaşında vefat etmişti.

FOTOĞRAFLI