Sinem YILDIZ/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü içinde biraraya gelen bir grup kız öğrenci dün bir kız öğrencinin, eski erkek arkadaşı tarafından önce tabancayla vurulmak istenmesi, silah ateş almayınca bıçakla boynundan yaralanması olayını protesto etti. Öğrenciler, yaralanan S.P.'nin ve ailesinin daha önce saldırganı savcılığa şikayet ettiğini, nöbetçi savcının "Ne olacak evlenirsiniz" dediğini öne sürdü.
Meslek Yüksekokulu'nda Bilgisayar Programcılığı öğrenimi gören S.K., dün öğlen saatlerinde, başka yerde olan Umuttepe Kampusü'ne tabanca ve bıçakla girerek, eski kız arkadaşı olan Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi S.P.'nin karşısına çıktı. S.K., önce tabanca çekerek genç kızı vurmak istedi. Tabanca ateş almayınca bu kez yanında getirdiği büyük bıçağı sallayarak onlarca öğrencinin gözü önünde S.P.'yi boynundan yaraladı.
S.K. halen gözaltında tutulurken, bugün öğlen saatlerinde bir grup kız öğrenci Mühendislik Fakültesi önünde 'Kampüste, sokakta, evde, kadına şiddete son' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını okuyan Sibel Artut, aynı kişinin S.P.'ye daha önce de saldırıda bulunduğunu, sürekli rahatsız ettiğini söyledi. Artut, S.P.'nin ailesiyle birlikte başvurdukları nöbetçi savcının ise "Ne olacak evlenirsiniz" yanıtı vererek, ilgilenmediğini ileri sürdü. Artut, şöyle devam etti:
"Bizler üniversiteli kadınlar olarak sıra arkadaşımızın yanında olacağız. Eli satırlı kadın düşmanlarından, kampüslerimize girmesine izin verenlerden hesap soracağız. Kız kardeşimizi yaralayan kadın düşmanı S.K.'nın en ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz. Artan kadın düşmanlığına ve şiddete karşı isyanımızı kampüslerimizde, sokaklarda, amfilerde büyütüyoruz. Her fırsatta 'Üniversite güvenliğini sağlıyorlar' denilerek güvenlik görevlilerini öğrencilerine saldırtan yönetim, eli satırlı, belinde silah taşıyan kadın düşmanlarını kampüse rahatlıkla sokabiliyor."

SY(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)